Martin Carlson.jpeg

MARTIN CARLSON

Legitimerad kiropraktor

Jag slutförde min 5-åriga Master of Science-examen med inriktning på kiropraktik vid Anglo-European College of Chiropractic i England 1998. Efter att ha jobbat drygt sju år på Södermalms kiropraktorklinik startade jag och min kollega Maria Carnholm Västermalms kiropraktik i augusti 2005.

 

Kiropraktik är ett fantastiskt yrke med stora möjligheter att få hjälpa människor till ett friskare och bättre liv. Att ifrån topp till tå kunna behandla unga som gamla, vältränade som mindre vältränade, sportiga som soffliggare. Jag använder mig av en rad olika kiropraktiska tekniker för att kunna anpassa mig till patientens behov och önskemål.

Fortbildning skaffar jag mig regelbundet i Sverige och utomlands för att kunna utveckla mig inom mitt yrke. Jag är engagerad i styrelsen både inom riksorganisationen och lokalorganisationen.

På fritiden är jag gärna på golfbanan, spelar innebandy, åker skidor, reser, lagar mat och jagar.

Maria Carnholm.jpeg

MARIA CARNHOLM

Legitimerad kiropraktor

Sedan 2005 driver min kollega Martin Carlson och jag Västermalms Kiropraktik på Kungsholmen.

Arbetet med att hjälpa patienter i alla åldrar är utvecklande och givande. Att vara lyhörd och ha möjlighet att anpassa den kiropraktiska behandlingen till patienternas behov och förutsättningar är viktigt för mig som kiropraktor.

Träning och rörelse är nödvändigt för kroppen. Jag vill inspirera er patienter till att träna och röra er mer i vardagen. Allt för att få kroppen att må ännu bättre!

Efter slutförd kiropraktorexamen (MSc Chiropractic) vid Anglo-European College of Chiropractic år 2000, gjorde jag min AT-tjänstgöring på St Görans sjukhus samt arbetade de första åren på Södermalms kiropraktorklinik.

På fritiden gillar jag att umgås med familj och vänner, röra på mig och sträckläsa böcker – gärna deckare!

Mya Lindahl.jpeg

MYA LINDAHL

Legitimerad kiropraktor

Jag är utbildad i Paris på L'IFEC l'Institut Franco-Européen de Chiropratique och tog min kiropraktorexamen 2010 efter 5 års utbildning. I och med att jag trivdes bra i Paris arbetade jag kvar där efter examen, men flyttlasset gick till Stockholm 2012.

Kiropraktik är ett yrke som jag verkligen trivs med. Jag tycker om kontakten med alla människor som jag träffar och att få kunna hjälpa dem med en mängd olika besvär.

Jag behandlar patienter i alla åldrar, arbetar gärna även med gravida och med barn från 10-års åldern.

 

Mina huvudsakliga kiropraktiska tekniker är biomekaniska och en mjukare handlingsform som kallas sacro-occipital teknik.

Jag hjälper gärna till med råd och vägledning gällande kost och träning, ett område som ligger mig varmt om hjärtat.

Madeleine-Brus.jpg

MADELEINE BRUS

Legitimerad kiropraktor

Jag har arbetat som kiropraktor sedan min examen vid Anglo European College of Chiropractic i England 2002. Jag arbetade kvar i England i två år innan jag flyttade hem till Sverige 2004.

 

Jag arbetar med patienter i alla åldrar. Under åren har jag vidareutbildat mig inom behandling av bebisar och barn, gravida samt kraniell behandling. 

Jag behandlar patienter med olika typer av huvudvärk, käk-problematik samt besvär i hela rörelseapparaten. Jag använder mig av flertalet olika behandlingsmetoder beroende på individen och vad problemet är. 

Jag lägger stor vikt vid att inte enbart fokusera på patientens symptom, utan även vad roten till problemet är i kroppen, vilket i sin tur kan ge upphov till symptomet.

 

Eftersom vi alla i grund och botten är programmerade att konstant självläka och återhämta oss från all typ av belastning som kroppen dagligen på olika sätt utsätts för, vill jag hjälpa varje individs kropp tillbaka till optimal läkning och återhämtning.

Åsa Dahllöf.jpeg

ÅSA DAHLLÖF

Certifierad massör

Jag heter Åsa Dahllöf och är certifierad massör. 1995 utbildade jag mig till Hälso och Friskvårdscoach. Efter det utbildade jag mig till massör och har arbetat sedan 1996.

 

Jag varvar arbetet på kliniken med att vara på företag. Jag lärde känna Maria och Martin när vi arbetade ihop på Södermalms kiropraktorklinik. Till Västermalmskiropraktik kom jag 2007.

 

Jag utför klassisk massage, en behandling är 45 min. Jag ger även tips på stretch och träningsövningar.

På fritiden umgås jag gärna med vänner och familj om jag inte är på Friskis och Svettis. Där spenderar jag mycket tid då jag är ledare i Jympa och Cirkelfys.

Silvana Bacco.jpeg

SILVANA BACCO

Akupunktör

Mitt namn är Silvana Bacco, född i Motala och uppvuxen på Sicilien men sedan 1983 bosatt i Stockholm.

Jag har drivit mitt företag ACM Competenza sedan 1992. Jag jobbar med behandlingsmassage, lymfmassage, TCM akupunktur och coaching på Västermalms Kiropraktik sedan december 2016.

Mitt koncept bygger på att integrera olika behandlingsformer för att uppnå bästa resultat samt visionen att sprida kunskap inom hälsa och friskvård som lägger grunden för en ökad livskvalitet.

Mina behandlingar varierar från 60 min till 90 min.

Min fritid består av en del träning men även livsnjutning så som mat, resor och familj.

Har du frågor eller vill boka tid så finns jag på 070-7897072 eller silvana.bacco@outlook.com

Om du vill boka tid, gå in på: silvanasfriskvard.bokadirekt.se

Anita Larsson.jpeg

ANITA LARSSON

Diplomerad samtalsterapeut

"En normal reaktion på en onormal händelse"

 

– är något som jag ofta träffar på i mitt dagliga arbete, som samtalsterapeut med krishantering som speciallitet.

Mitt namn är Anita Larsson och är diplomerad samtalsterapeut i psykosyntes och kognitiv beteende teknik.  Certifierad i krishantering (CISM) från ICISF i samarbete med University of Maryland i USA.

CISM (Critical Incident Stress Management) är en metod att bearbeta hastigt uppkomna traumatiska upplevelser. Vi får ett ökat påslag av stress när vi ställs inför en oväntad händelse. För att reducera stressen är det viktigt att kunna sätta ord på det vi känner samt att få kunskap om vad som händer i i vår hjärna, vilket påverkas oss både fysiskt och psykiskt.

Arbetar även med stressrelaterade problemställningar som utmattning och vad vi ofta kallar för utbrändhet, detta med hjälp av KBT (kognitiv beteende teknik). KBT handlar mycket om att kunna förändra delar av vårt beteende som inte längre gynnar oss till ett nytt beteende som kan minska stresspåslag. 

Har mottagning på Fleminggatan 15 och gör även besök på arbetsplatser för att stötta ledare och anställda vid extraordinära händelser eller för utbildning i krisorganisation och psykosocialt omhändertagande.

www.anitalarsson.se

Har du frågor eller vill boka tid, finns jag på 070-3765137 eller mejl: an.larsson@telia.com

Välkommen!